Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sildemåge - (Larus fuscus) - Lesser Black-backed Gull
Fugleart (IOC): Sildemåge (Larus fuscus) Lesser Black-backed Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2cy ssp. fuscus?
Lokalitet: Kløveshøj (100 m), øst for Tissø, Danmark
Dato: 27. maj 2012
Billede info: En aften sidst i maj var jeg på Kløveshøj for at tage landskabsbilleder. Mens jeg stod der kom 3 måger trækkende relativt tæt på; fra SØ mod NV - mod Tissø. 2 sildemåger og 1 sølvmåge. Jeg skød en serie til arkiverne, og tænkte ellers ikke mere over det.

Nu har jeg så endelig fået kigget ordentligt på dem, og mistænker de to sildemåger for at være ssp. fuscus. Jeg er meget i tvivl, fordi min erfaring med sildemåger stort set begrænser sig til adulte og juvenile fugle (alle racer) - jeg kan ikke mindes at have set immature fugle.

2cy maj-fuglen er jeg mest i tvivl om - og der er ikke mange tilgængelige billeder af 2cy maj/juni-fugle. Jeg har hæftet mig ved den uplettede underside, det lang- og spidsvingede indtryk, og de relativt lyse undervinger.

Jeg har svært ved at tyde fagkundskaben om fældning, men hvis jeg læser rigtigt i "Gulls", KM Olsen og H Larsson, har de atlantiske racer delvis fældning (hoved og krop) til 1. sommerdragt (side 372), mens 2cy fuscus fælder komplet inden trækket mod nord, dog undertiden med suspenderet fældning i hånsvingfjerene, der så fældes færdigt på sommerpladsen (side 376). Fuglen her ser ud til at have startet på fældning i hånden; p1-3 ser ud til at mangle. Tilsyneladende starter de atlantiske racer fældning af håndsvingfjerene til anden vinterdragt i maj (side 372), så det peger umiddelbart på ssp. intermedius.

Jeg ville blive glad for kommentarer, der kunne gøre mig og andre klogere!
Billede opsætning: Canon 550D + 300 mm f/4 L IS.
Fotograf: Jan Lindgaard Rasmussen, Danmark
Uploadet den: 5. september 2012
Hits: Billedet har været vist 1428 gange.
DK List Ranking: Set af 1103 ud af totalt 1510 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.052 sek.
til toppen