Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:Fejl i visning af billede!Billede information:
Fugleart: Sibirisk Fløjlsand - (Melanitta stejnegeri) - Stejneger's Scoter
Fugleart (IOC): Amerikansk Fløjlsand (Melanitta deglandi) White-winged Scoter ssp. stejnegeri - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ad. han Sibirisk Fløjsand med Fløjlsand m.m.
Lokalitet: Eskebjerg Vesterlyng, Sjælland, Danmark
Dato: 9. februar 2018
Billede info: Endnu engang slog Rasmus Strack til med en hit-and, denne gang Sibirisk Fløjlsand (der på Netfugl figurerer under navnet: Amerikansk Fløjlsand). At fuglen ikke var let kunne man idag konstatere da fuglen - der ikke var alt for længt væk - var utrolig svær at hitte.
Set skråt bagfra ser man at der kun er meget lidt lyst (i forstørrelse rødligt) på næbbet, men et langt sort stykke op til øjet, der er indrammet af en hvid klat, som i mere neutral belysning, end billedet her er taget, fremstår som en langstrakt komma, kaldet "nike-logo´et". Set fra siden kan man se, at næbbet virker kort og dets inderdel "dækket" af et stort område af sort. der udgør næbbasis og det opsvulmede felt ved næseboret. Afstanden fra det rødes basis op til øjet er længere end selve det røde næb. Dette er vigtigt, da Fløjlsand har mere lyst (gulorange) på næbbet, der strækker sig ind til næbbasis. Herved virker næblængden lig afstanden op til øjet - hvilket kan ses på han Fløjlsand til højre.
En anden association er, at man har taget en Fløjlsand, malet næbbet rødligt og omviklet næbbasis løst med sort gaffatape!
Når fuglen ligger ser man et meget langt, hvidt aflangt vingespejl. På mange fotos af denne og Amerikansk Fløjlsand ssp. deglandi virker feltet på liggende fugle større end på Fløjlsand, men i flugten er der ingen forskelle. Den fornuftigste forklaring på dette er, at stejnegeri/deglandi har en lidt anderledes måde at holde vingerne på i normal hvile end Fløjlsænderne, der normalt fremviser mindre hvidt felt. Karakteren er slet ikke 100%, men har vist sig at fungere en del gange, og således også ved Vesterlyng.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 9. februar 2018
Hits: Billedet har været vist 2295 gange.
DK List Ranking: Set af 235 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.060 sek.
til toppen