Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:



Fejl i visning af billede!



Billede information:
Fugleart: Nathejre - (Nycticorax nycticorax) - Black-crowned Night Heron
Fugleart (IOC): Nathejre (Nycticorax nycticorax) Black-crowned Night Heron - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ad.
Lokalitet: Rudbøl, Danmark
Dato: 4. december 2005
Fotograf: Carsten Gadgaard, Danmark
http://natursiden.dk/
Uploadet den: 6. december 2005
Hits: Billedet har været vist 5584 gange.
DK List Ranking: Set af 371 ud af totalt 1510 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].



Kommentarer:

Sebastian Klein skriver tirsdag 6. december 2005 kl. 08.22
Ser det ud som om der er blevet klippet lidt i håndsvingfjerene!?


Martin Søgaard Nielsen skriver tirsdag 6. december 2005 kl. 09.13
Ja, det ku godt se sådan ud! Jeg har ingen erfaring inden for dette felt, men for mig ser det ud til at være ret "rene cuts" af fjerene.....det vil vel se anderledes ud hvis det var slid???

Og hvad med den manglende tå/klo?

Mvh

Martin Søgaard


Tim Hesselballe Hansen skriver tirsdag 6. december 2005 kl. 10.17
I forbindelse med 2k Nathejre i Vejlerne primo januar 2004 postede MBH to mails i Nyhederne fra en tysk Olaf, som jeg lige klipper ind her:

Hi Morten,
Even an observation in the north of Jutland. Please notice that there is a partial free flying cage bird group at the Westküstenpark in St. Peter Ording. I guess it is a stock of 30 - 40 adult birds, but they reproduce quite well and most of the juveniles seem to spread out through out the year and some adults regularly occur here and there in the closer surrounding at least. Due to the nocturnal behaviour there is a limited chance to see any of these birds highly frequent, therefore at the moment in northern Germany it is quite difficult to assess which influence these birds have to the increase of observations of this species. On the other hand I suppose there is a range expenditure in the Netherlands, therefore the situation is rather tricky north of the Netherlands, like in Lower Saxony. Unfortunately none of the birds in St. Peter is ringed, therefore they cause a very unsatisfying situation between the Elbe and anywhere in Jutland at least.

All the best fom
Olaf

For overskuelighedens skyld ligger St. Peter Ording ca. 100 km fra grænsen og der er således ca. 300 km til Vejlerne.

Morten,

I just saw in your page that it is a 2cy bird. There is a stronger layer of snow on the half-island of Eiderstedt (St.Peter at the west point) but not further south...) I just heard from a friend who enjoyed a snow storm at Westerhever Lighthouse over new years eve (with a juvenile Ross Gull around that date), just 10 km away from the animal park in St.Peter. As I told you almost all juveniles vanish into the surrounding - the first real winter weather should have flushed the last remaining individuals away. I have no idea from where these birds originally are from in a genetical point of view, but the adults try to remain at the place through out the year, even their number is low compared to the output of juveniles. If there is any kind of movement in the first winter birds it might be undirected or even to the north, if they belong to a population from the southern hemisphere? Just take it slightly into account that the bird might have a unfavourable origin...

All the best from
Olaf


Tau Rasmussen skriver tirsdag 6. december 2005 kl. 12.37
Go´nat min bare...Det er en ommer!


Jesper Brinkmann Nielsen skriver søndag 11. december 2005 kl. 10.03
Fuglen ser meget ud til at have en fortid bag tremmer, for mig at se er der ingen tvivl om at fuglen har været stækket (fået klippet et stykke af håndsvingfjerene, så den mister flyveevnen), desuden mangler den også en klo, hvilket jo ikke direkte peger på en fortid i fangenskab, men dog også godt kunne tyde på det. Under alle omstændigheder er den fri nu og om den kan krydses vil jeg ikke blande mig i, men måske man skulle hører nogle zoologiske haver rundt omkring om de mangler den, for på den måde at opklare det. Jeg mener at Odense har haft nathejre, men er ikke sikker.
Mvh
Jesper Brinkmann


John Faldborg skriver søndag 11. december 2005 kl. 10.40
i en ganske almindelig billig fuglebog står om Nathejrens trækforhold at den i oktober-november trækker til tropisk og returnerer til ynglepladserne i marts-april. Få overvintrer i Middelhavsområdet.

Således forstår jeg ikke helt begejstringen hvergang en ny vinter-nathejre dukker op, når nu vor ven Olaf har sandsynliggjort hvor de formentlig kommer fra.

Det hele svarer vel lidt til de forvirrede svenske storke!


John Faldborg skriver søndag 11. december 2005 kl. 10.41
...ouups: trækker til "tropisk Afrika", skulle der ha' stået!


Martin Søgaard Nielsen skriver søndag 11. december 2005 kl. 11.40
Hej John

Jeg var og er en af dem der er begejstret for at se hejren. Uanset dens fortid synes jeg det er en fantastisk flot fugl, og da Nathejre ikke er hverdagskost for mig, skabte den altså stor begejstring, da jeg så den. For mig er det ikke sådan at diskussioner om fangenskab får fugleoplevelser til at blegne......heldigvis :-)Jeg kommer i den forbindelse til at tænke på den Lammegrib, jeg var med til at opleve i Skagen for nogle år siden. Det var en ubeskrivelig fantastisk oplevelse for stort set alle der så den, og det er det stadig selvom fuglens fortid efterfølgende er blevet diskuteret en del...


Med venlig hilsen

Martin Søgaard


Henrik Møller Hestbech skriver søndag 11. december 2005 kl. 13.32
Enig med MSN.

I øvrigt, hvis man stækker en hejre, så nøjes man nok ikke med at klippe et par cm af yderspidserne på fingrene.

Hele "problemet" med fuglene i Skt Peter Ording er jo også, at fuglene ikke er stækkede. Og derfor fiser rundt i nabolaget.


Michael Westerbjerg Andersen skriver søndag 11. december 2005 kl. 21.46
De er godt nok slidte - de håndsvingfjer. Måske Godnathejren allerede har rundet troperne og returneret - måske et par gange eller tre... gange efter slitagen at skue.

Hvis svingfjerene er klippet er det tilsyneladende foretaget i en julebrandert og resultatet derefter: Den flyver minsandten!

Kunne man forestille sig at håndsvingerne er slidt på en anden måde? Og udstyres de fleste tremmepips af den kaliber ikke med plastic & ringe?

En forklaring kunne jo også være at hejren (altså fuglen...) havde fået fat i dyrepasserens 3-i-een negleklipper og dennes flaske julesnaps - hermed også forklaringen på den manglende klo

Tjaee....

VH/Michael


John Faldborg skriver mandag 12. december 2005 kl. 03.59
Mht stækning: Såvidt jeg ved findes der to former for stækning og af etiske årsager vil jeg gætte på at det er den mindst drastiske man benytter sig af i fugleparker. Den mindst drastiske skal - så vidt jeg ved - holdes ved lige henad vejen. Fjer gror jo lige som menneskers hår. Og så vidt jeg ved gror også hår nedefra.


John Faldborg skriver mandag 12. december 2005 kl. 04.02
Mht stækning, part two: Den mest drastiske er den mindst etiske form; her skærer man af vingen således at der aldrig kommer svingfjer ud dér mere.


Jesper Brinkmann Nielsen skriver mandag 12. december 2005 kl. 06.37
Jeg har ligesom Michael undret mig over at fuglen ikke bærer ringe, for det gør langt de fleste fugle i parker og zoologiske haver, men fuglen kan også have en mikrochips, hvilket kunne forklare manglende ringe. Slitage tror jeg ikke på. For så ville den ikke have to lige snit i hver vinge. Og grunden til at den kan flyve er nok ikke en brandert, nok snarere at den blev stækket sidste år, og så er folkene kommet for sent i år.
Mvh
Jesper Brinkmann, som godt kan forstå at folk glæder sig over en smuk hejre uanset oprindelsen.


Lasse Braae skriver mandag 12. december 2005 kl. 17.05
Glædeligt at der er flere, der ser seriøst på spontanitets problemet. I mine øjne bør en fugl udenfor den forventede forekomst tid anses for undsluppen indtil andet er bevist! Forrige års vinterhejre ”åd” de fleste råt – Indtil en isvinter udrydder den overfor omtalte nordtyske bestand må vi formodentlig forvente nye vinterfund i det jyske. Hvilke parametre kan sandsynliggøre spontanitet af sådanne fund?

Mvh
Lasse


Andreas Winding Mønsted skriver onsdag 18. januar 2006 kl. 15.24
Lasses spørgsmål har ingen taget op. Svaret er da også nævnt andet steds, i.e. fund af vildtlevende, ringmærkede fugle nord for deres normale udbredelse og i vinterperioden.

Det er jo også umiddelbart rimeligt at skære de seneste to vinterfugle over én kam, bortset fra, at ovenstående fugl jo nærmest har en streamer i bagruden, hvorpå der står en adresse på et bur (med åbent til vor himmel).

Uenighed?


Sebastian Klein skriver torsdag 9. marts 2006 kl. 14.33
Da jeg startede denne lille debat, vil jeg ikke undlade at fortælle, at jeg har forsøgt at følge lidt op på mysteriet om Nathejrens afklippede vingespidser.
Jeg har derfor talt med en zoolog fra Ålborg Zoo og bedt ham vurdere, hvorvidt vingernes slid kunne være følger fra en mislykket stækning eller ej. Han mente ikke, at hejrens håndsvingfjer havde været udsat for en fejlslagen stækning.
Jeg har således fået forklaret, at man ved stækning normalt kun klipper den ene vinges svingfjer (og så helst alle svingfjer!). Fugle med kun en stækket vinge flyver nemlig dårligere end fugle med to stækkede vinger (pga. ubalancen!).
Nathejren har derfor næppe været stækket.
Det betyder selvfølgelig ikke, at den helt sikkert er spontan. Den kan stadig være undsluppet. Således har jeg fra samme kilde erfaret, at eksotiske fugle i danske volierer ofte får frostskader. Disse giver sig ofte udslag i manglende tæer!
Fuglens vinge kan måske se ud som den gør pga. nærkontakt med indhegningen i en voliere og fuglens manglende tå kan måske skyldes en frostskade. Men fuglen har nok ikke været stækket!



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.212 sek.
til toppen