Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:



Fejl i visning af billede!



Billede information:
Fugleart: Tårnfalk - (Falco tinnunculus) - Common Kestrel
Fugleart (IOC): Tårnfalk (Falco tinnunculus) Common Kestrel ssp. tinnunculus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Vangså Hede, km 26, syd for Klitmøller, Danmark
Dato: 6. januar 2006
Billede info: Denne Tårnfalk sp. blev opdaget på de meget lyse undervinger. Umiddelbart ser den tilmed korthalet ud. Det er sandsynligvis en 2k han, men dette er dog ikke sikkert. På intet tidspunkt kunne det afgøres om klør var lyse eller mørke. Er der nogen som vil give et bud på, hvilken art det er? Kan Tårnfalk have så bemærkelsesværdige lyse undervinger? Det skal hermed gøres opmærksom på, at falken på intet tidspunkt i dag er set godt og på kort afstand. Det mørke vejr er skyld i de dårlige billeder. Falken vil blive eftersøgt i morgen.
Fotograf: John Kyed, Danmark
Uploadet den: 6. januar 2006
Hits: Billedet har været vist 4079 gange.
DK List Ranking: Set af 1260 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

Helge Sørensen skriver fredag 6. januar 2006 kl. 21.34
Hej John, pga sne på jorden kan genskinnet godt få undervingerne til at virke meget lyse på en Tårnfalk han. Men der er godt nok stor kontrast ml. bugen og undervingen på det foto du har taget!

Jeg tog selv et par fotos i sidste weekend af en alm. Tårnfalk han, hvor jeg blev overrasket over hvor lyse sådanne vinger virker. Fotos er sendt til Netfugl for flere dage siden....


Kenneth Rude Nielsen skriver fredag 6. januar 2006 kl. 22.19
Hej Helge

Jeg har netop lagt de billeder af Tårnfalk online som du omtaler. Det er meget flotte billeder.

Du har ret i, at undervingen på den Tårnfalk som du har taget billeder af ligeledes virker meget lyse. Jeg synes dog ikke, at undersiden på nogen måde skiller ud på samme måde som på den falk John har taget billeder af. Ydermere vil jeg mene, at der er stor forskel i lyset "vejret" på dine billeder og på Johns billeder. Belysningen på dine billeder virker meget hvidlig pga. reflektion fra sne og "godt" vejr, hvorfor det er naturligt, at undervingen vil virke lys. Det modsatte gør sig gældende på de billeder John har taget. Her er belysningen "vejret" meget mørk, men undervingerne lyser bemærkelsesværdigt meget op.

Hvordan er dine erfaringer med sne og overskyet vejr? Hvordan ser undervinger på Tårnfalke da ud? Jeg synes ikke at have bemærket, at undervingerne ser så specielle ud som på Johns billeder. Det er heller ej at forglemme, at det ikke er en fotoforfejling, men at falken så sådan ud set med det blotte øje.

Venligst

Kenneth Rude



Helge Sørensen skriver fredag 6. januar 2006 kl. 22.46
Hej Kenneth, mine fotos blev faktisk taget en gråvejrsdag (nytårsaftensdag), hvor jeg ikke tror solen overhovedet var fremme. Den rene RAW-fil havde også en mørk baggrund i stil med Johns foto, men er lysnet i Photoshop. Normalt vil fotos af tårnfalk nedefra vise slagskygger på vingeundersiderne, som gør dem mørkere end de egentlig er.

Det interessante på John's falk er vel den større kontrast fra krop til vingeunderside, samt det tilsyneladende fravær af pletter på undervingerne.

Bliver spændende at se hvad morgendagens eftersøgning kan fremvise.


Jan Ingvaedt Jörgensen skriver lørdag 7. januar 2006 kl. 01.47
Hej alla,
det ser ut som om vingformeln är till fördel för Tornfalk. p 9+8 bildar vingspets,det vill säga att p10 är ungefär lika lång som p7. Hos Rödfalk är p10 ungefär lika lång som p8, alltså längre än p7, vilket ofta ger spetsigare vinge jämfört med tornfalk.
JanJ


Kenneth Rude Nielsen skriver lørdag 7. januar 2006 kl. 14.06
Hej Helge

Tak for dine orginalfotos. Du har ret i, at de er taget på en gråvejrsdag og ser noget anderledes ud end de billeder af dine som jeg lagde online i aftes. Jeg havde tænkt på den mulighed, at du netop havde lyset billedet, men at effekten er så bemærkelsesværdig stor havde jeg ikke forestillet mig.

Jeg har Johns orginalbilleder og med lidt god vilje ser det faktisk ud til, at der er lidt pletter på undersiden, men det er svært at afgøre om det er pletter på billedet eller på falken. Ryggen ser jo ligeledes forholdsvis uplettet ud under nakken, men det er altid svært at udtale sig om fugle på dårlige billeder. Det er dog altid spændende med en debat om identifikation af arter der ligner hinanden. Tilsyneladende har Jan Ingvaedt bestemt fuglen til Tårnfalk ud fra vingeformlen.

Venligst

Kenneth


John Kyed skriver lørdag 7. januar 2006 kl. 20.10
falken blev set kortvarig idag lørdag på vangsåheden til morgen.stadig på stor afstand af jja og jkk.
andre har siden kigget efter den uden held.
men ved 1420 tiden fandt jeg en tårnfalk han lige nord for klitmøller ved kystvejen, siddene på en pæl.mørke klør blev set. da falken var ude at flyve en tur,kunne meget hvide undervinger konstateres, meget lig falken fra fredag. så det er nok samme fugl der nu bare var flyttet ca 5-6km nordpå.?
vh john


Esben Eriksen skriver lørdag 7. januar 2006 kl. 21.46
Hej John.
Tak for sidst ved lærken!
Din falk ser spøjs ud. Nu har du nok allerede lukket sagen, men som suplement til øvrige kendetegn på Lille Tårnfalk kan nævnes at alula er meget mørk på Ll. Tårnfalk (særligt markant hos hanner), et mig bekendt ikke særligt velbeskrevet kendetegn. Men Torbjørn, Mosebo og jeg noterede os det på en tur i Spanien 2005, det er meget tydeligt og bør bemærkes på musende eller kredsende fugle.

Bedste hilsner
Esben


Kenneth Rude Nielsen skriver mandag 21. august 2006 kl. 16.51
Hej

Jeg har ændret artsnavn til Tårnfalk på baggrund af diverse indlæg i kommentarboksene.

Bemærk, at der er 3 billeder i serien.

Hilsen

Kenneth Rude

Admin.

Netfugl.dk



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.097 sek.
til toppen