Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Nyt fra udlandet -> Massakre på Malta

Forfatter Indlæg
Rene Christensen
postet: 25. oktober 2013 kl. 9:17  emne: Massakre på Malta  
Mindst 12 af 50 ørne blev i onsdag skudt på Malta.
http://www.youtube.com/watch?v=y3CrRTsppB8&feature=yout...
Tip moderator
Tommy Kaae
postet: 25. oktober 2013 kl. 17:49  emne: Re: Massakre på Malta  
Trist, det er godt Malta ikke er i EU! ;-)
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 25. oktober 2013 kl. 18:09  emne: Re: Massakre på Malta  
Den svinske jagt har foregået på øen lige så lang tid jeg kan huske, og er fortsat modbydelig aktuel.

En måde at stoppe det på, kunne være at opfordre turister til at vælge andre destinationer end Malta. Der er adskillige danske bureauer som sælger rejser til Malta, og en appel og oplysningskamagne/henvendelse om denne svinske forfølgelse af fugle - både til bureauerne og aviser - kunne måske banke lidt sund fornuft ind i de tommetykke maltesiske jægerskaller som fornøjer sig med at provokere.
Tip moderator
Niels bruun-rasmussen
postet: 25. oktober 2013 kl. 19:37  emne: Re: Massakre på Malta  
Malta er skam med i EU.
Tip moderator
Flemming Salomonsen
postet: 25. oktober 2013 kl. 19:51  emne: Re: Massakre på Malta  
-desværre kan man ikke gøre ret meget...
At eliminere Malta som feriemål er vel naivt, uagtet det kunne være gavnligt. Da mine svigerforældre bor på Tenerife, er jeg jævnligt der. Hvis der bliver stjålet en Mariekiks på stranden der, tropper der straks 20 politifolk op. De ved nemlig hvad negativ omtale vil betyde for deres feriemål...
Men Malta er en svær en.....
Tip moderator
Nis Lundmark Jensen
postet: 25. oktober 2013 kl. 20:06  emne: Re: Massakre på Malta  
Jeg forstår ikke din logik Flemming.
For mig lyder det som om du fortæller, at Tenerife godt ved det vil skade deres turisme big time, hvis de får et dårligt ry. Og, at Malta er ligeglade med at opnå et dårligt ry - fordi det ikke ændrer ??
Hvis Malta får et dårligt ry, så vil det vel ramme Maltas turisme lige så hårdt som Tenerife - og det kan vel godt sætte en ændret dagsorden, og forhåbentligt skabe et nyt mindset hos Malteserne - eller hur.... Du mener nok at de jægere er bedøvende ligeglade med hvilket ry Malta har i Maltas omverden, og at de er umulige at påvirke med den form for embargoer... ?
Bh
9s
Tip moderator
Henning Ettrup
postet: 25. oktober 2013 kl. 20:27  emne: Re: Massakre på Malta  
Det handler vist også om storpolitik. EU gør ikke noget for at lægge pres på den lokale regering for at gribe ind. Det er jo tæt på Afrika (læs bådflygtninge). Men måske man skulle opfordre til at boykotte Dansk Folkeferie, der driver feriehotel på øen (måske nok lidt naivt).

Henning Ettrup
Tip moderator
Flemming Salomonsen
postet: 25. oktober 2013 kl. 20:33  emne: Re: Massakre på Malta  
Nis du har fat i noget her !
Det var det jeg mente....
Henning har helt ret. Det her er politik på højt plan og jeg er bange for at det udvikler sig til en gyser...
Tip moderator
Ole Friis Larsen
postet: 25. oktober 2013 kl. 22:23  emne: Re: Massakre på Malta  
Der kom mellem 50 og 60 ørne til Malta onsdag eftermiddag. De fleste dværgørne, men også slangeørne, små skrigeørne og fiskeørne. Et så stort træk af ørne er meget sjældent på Malta, og det fik omgående et større antal krybskytter til at reagere. Indtil fredag aften har BirdLife Malta dokumentation for, at 14 ørne er dræbt på den måde, at organisationens folk selv har filmet nedskydningen eller set døde fugle. Men det skønnes, at mindst 35 af ørnene er dræbt.

En enkelt nedskudt dværgørn er fundet i live efter at være blevet skudt to gange og bliver sendt til en plejestation på Sicilien.

Selv om det er en regulær massakre, er situationen ikke håbløs. BirdLife Malta og den tyske organisation CABS har hvert forår og efterår på lejre til beskyttelse af fugletrækket, men har ikke råd til at dække hele trækperioden.

En del af krybskytterne kan sammenlignes med rockerbander, og mange mennesker på Malta er bange for dem, men især på BirdLife Maltas lejre møder stadig flere unge modige maltesere op og gør en fremragende indsats, og flere naturorganisationer på Malta har sammen indsamlet foreløbig 10.000 underskrifter med krav om en folkeafstemning om helt at forbyde jagt om foråret. Det lykkes ganske givet ikke lige med det første, men de skal nok vinde kampen. Større er Malta heller ikke!

Regeringen og jægerne er meget ængstelige for EU-kommissionen, som tidligere har anlagt retssag mod Malta på grund af forårsjagten, men hvor noget gik i kludder, og jægerne fik en dispensation til en begrænset forårsjagt. Derfor er både regering og jægere nu desperate efter at bortforklare denne massakre og andre nedskydninger af fredede fugle som enkeltstående episoder, samtidig med at regeringen hårdt presset torsdag formiddag bebudede en fordobling af straffende for krybskytteri og oprettelsen af et naturpoliti, som BirdLife Malta længe har efterlyst forgæves. Dermed viser regeringen, at den ikke har kontrol over situationen, selv om den hævder, at den har det.

Og hvad kan man så gøre: Jo, man kan støtte BirdLife Malta og/eller Cabs, som altid mangler penge til indsatsen mod krybskytterne.Tip moderator
Tommy Kaae
postet: 25. oktober 2013 kl. 22:47  emne: Re: Massakre på Malta  
Hej Niels! Ja, det er jeg klar over, det er bare svært at forstå ;-)
Tip moderator
Jakob Engelhard
postet: 25. oktober 2013 kl. 22:48  emne: Re: Massakre på Malta  
Donate:
http://www.birdlifemalta.org/Content/donate/972/#.UmrYs...
Tip moderator
Niels bruun-rasmussen
postet: 26. oktober 2013 kl. 11:35  emne: Re: Massakre på Malta  
Undskyld Tommy! Jeg fangede ikke lige ironien. :v)
Tip moderator
Michael Ludvig Delpierre
postet: 27. oktober 2013 kl. 22:32  emne: Re: Massakre på Malta  
Har lige doneret lidt penge til Birdlife, så håber de kan bruges selv om det nok er en dråbe i havet.... Men jeg syntes EU skulle smide lidt penge til malteserne, så de kunne få nogle flugt skydebaner til de liderlige skyde gale jæger dernede, og så noget INFO om deres natur og om de trækkende fugle der hvert år passere. I stedet for at poste penge til al den brak jord i Europa... Men det er nok alt for nemt, og når det er EU så skal det jo ik være nemt... Hmmm!
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 27. oktober 2013 kl. 22:51  emne: Re: Massakre på Malta  
God ide Michael Ludvig... Flugtskydningsbaner er god pædgogi. Donation ditto. Jeg vil også gøre det samme. Turisterne må så selv prøve at tage stilling.
Tip moderator
Ole Friis Larsen
postet: 28. oktober 2013 kl. 15:37  emne: Re: Massakre på Malta  
Nu er der en artikel om massakren og efterårets situation på Malta i det hele taget på Pandion.

Der er også to billeder fra massakren.

Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.050 sek.
til toppen