Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0





Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fugle- og naturbeskyttelse -> Faunaforurening

Forfatter Indlæg
Lars Pedersen
postet: 23. november 2007 kl. 19:43  emne: Faunaforurening 
Hvad er det der berettiger, at man udsætter 1,5 mio. fasaner i vores natur.......... KUN med det formål at få sendt et skud hagl i rumpeten ?

Jeg er måske underbegavet, men jeg undrer mig bare...

Tip moderator
Kurt Prentow
postet: 24. november 2007 kl. 6:50  emne: Re: Faunaforurening 
Kan du ikke prøve at spørge Danmarks Jægerforbund i stedet? Jeg tror ikke der er mange af Netfugls læsere der udsætter fasaner!
vh Kurt
Tip moderator
Lars Pedersen
postet: 24. november 2007 kl. 16:23  emne: Re: Faunaforurening 
Jeg skal ikke kunne sige om nogen fra dette forum sætter fasaner (eller agerhøns) ud.

Men man har - i dette forum - dog udtalt at: "Jeg anser fasanjagt for at være den mindst skadelige jagtform i dansk natur"

En udtalelse jeg ikke er enig i.

mvh
Lars
Tip moderator
Tommy Jensen
postet: 24. november 2007 kl. 17:12  emne: Re: Faunaforurening 
Godt, hvad er så mindre skadeligt?
Tip moderator
John Faldborg
postet: 24. november 2007 kl. 18:24  emne: Re: Faunaforurening 
Hej Lars,
Jeg er enig i det citerede. Hvem har dog mon udtalt så kloge ord her på forum??
Tip moderator
Lars Pedersen
postet: 24. november 2007 kl. 18:37  emne: Re: Faunaforurening 
Nu er jeg nød til at have en forklaring :-)

Hvordan kan man se med så milde øjne på så masive udsætninger af fremmede fugle i den danske natur ?

I mine øjne kan man ikke sætte 1,5 mio. stk fuglevildt ud, uden at det må have mærkbare negative konsekvenser på vor naturlige fauna.

En moderat jagt på hjemlige arter, må for mig at se være betydeligt mindre skadelig for faunaen.

mvh
Lars
Tip moderator
Michael Filtenborg
postet: 24. november 2007 kl. 19:18  emne: Re: Faunaforurening 
Lars Pedersen, du siger "I mine øjne kan man ikke sætte 1,5 mio. stk fuglevildt ud, uden at det må have mærkbare negative konsekvenser på vor naturlige fauna."

Meget muligt du ikke mener det, men hvor er beviset/-erne?

Jeg har ikke bemærket nogle mærkbare negative konsekvenser på den hjemmehørende fauna. Udsatte ænder derimod kan virkelig berige området (både jorden og vandet) hvor de er udsatte, med deres afføring, hvilket jo kan være ret problematisk.

Fasanen har været her i landet siden 1800'tallet. Det er pænt lang tid. Har i (ornitologerne) slet ingen udløbsdato på invasivitet? For hvis ikke, så skal i lige vide, hvis ikke i gør det i forvejen, at det er meget få arter af dyr, planter og svampe der er ikke er indvandret til landet (med eller uden menneskehjælp) på et eller andet tidspunkt.
Jeg ved ikke helt hvorfor ornitologerne bliver ved med at være i mod fasanens tilstedeværelse her i landet, imens de tilsyneladende ikke har noget imod synderligt canadagåsen (ja ok indimellem høre man nogle forkølede ryster om det) eller sikavhjorten.

Jeg skal lige for god ordens skyld sige at jeg ikke er for fasanudsætningerne her i landet som de foregår nu, men det har intet at gøre med at fasanen ikke er en oprindelig dansk art.

Når der bliver sagt at der udsættes 1,5 mio fasaner ud. Så er der da en del der overlever med et vildtudbytte på 600.000-750.000 gennemsnitligt hvert år, hvoraf 1/3 del eller mere skønnes at være vilde.
Jægernes ønsker om og metoder til at opretholde, genoprette eller hjælpe til hurtigere spredning, harmonere ikke med DOF's på mange niveauer. Og dermed bliver det jo lidt svært at sige hvad der retfærdiggøre den ene eller anden metode. Jeg har min holdning og andre har deres, men hvis du (Lars Pedersen) vil have noget mere konkret, så synes jeg da, at du skulle gøre som foreslået, nemlig at spørge Danmarks jægerforbund.
Tip moderator
Michael Højgård Hansen
postet: 24. november 2007 kl. 19:41  emne: Re: Faunaforurening 
Hej

Jeg har tilladt mig at fremføre de 'forkætrede'.
ord. Jeg bryder mig ikke om fasanjagt, og slet ikke som det foregår mange steder, men jeg anser dog strand og havjagt, samt falkejagt for langt værre jagtformer.

M.v.h. Michael
Tip moderator
Tommy Jensen
postet: 24. november 2007 kl. 19:57  emne: Re: Faunaforurening 
Guten Abend.

Jeg synes at det er noget mærkeligt noget at gå og skyde efter dyrene.
Fasanerne skal vel komme et sted fra. Fasangårde hvor duehøgene og andre sagesløse rovfugle holdes væk fra med effektive midler. er det ikke sådan det er?. De fanges og skydes. de heldige transporteres ud af området, og bliver vel skudt et andet sted. De uheldige forgiftes. Fasanerne skal jo have et sted at blive store nok til at sættes ud i skoven, så de jægere der har betalt i dyre domme, eller forretningforbindelserne skal have lidt morskab. De er så tamme(fasanerne) at de fleste skal sparkes eller klappes op.FEDT. Se det for jer....
Jo jeg er ikke nem at overbevise om jagtens iboende poesi og naturoplevelser. det minder om cool business. Ligesom Put and Plaf.
Forleden overhørte jeg et par oggenokkers samtale og braldren op om deres eskapader i Søborg Sø. "Vi skyder da rovfuglene, især de store er nemme, hvis de står stille(muser) i luften.Det´sgu for nemt."
Så jeg er ikke begejstret. Jeg skal se MGP.
vi ses TJ
Tip moderator
Lars Pedersen
postet: 24. november 2007 kl. 20:38  emne: Re: Faunaforurening 
Hej

Jeg er ikke ekspert, men så mange indvider, kan ikke undgå at sætte sine spor i den begrænsede plads der er til rådighed i den danske natur.

Der må absolut være andre som der så ikke er plads til.... lejligheden er optaget kan man sige :-)

Det er det jeg mener med at det må have negative konsekvenser.

Side effekten med rovfugle afskydning omkrin fasangårdene, er jo desværre også et faktum - ikke kun duehøg, men sågar også musvåger.

Hvis man absolut skal opdrætte og udsætte vildt til jagt, vil det så ikke være fornuftigt om det eksempelvis agerhøns i større mængde - de hører trods alt til i vores natur, og er oven i købet trængt i disse tider. Og uden brakmarkerne, ser fremtiden ikke lys ud for de små danske høns...

mvh
Lars
Tip moderator
Michael Filtenborg
postet: 24. november 2007 kl. 22:24  emne: Re: Faunaforurening 
Altså, nu skal vi lige have et par ting på plads. Det der med at skyde rovfugle vil jeg stadig påstå sker i yderst begrænset omfang, gennerelt set. Det er sandt nok at der desværre har været nogle sager om dette omkring "fasangårde" som i kalder dem, men de sager er jo blevet opdaget og dermed er der blevet handlet. Så kan man jo tænke om det så ikek foregår alle steder hvor man opdrætter fugle. Svaret må være nej, for hvis det gjorde det ville man finde en masse døde rovfugle rundt omkring og det ville se skidt ud med bestandende gennerelt. Der findes brådne kar bevaros, men det skulle man nødigt dømme hele gruppen på.

Tommy nævner at fasanerne skal sparkes elelr klappes op. hvis de skal sparkes op, altså mange af dem på en jagt er jeg tilbøjelig til at give dig ret i at så må der være noget tamt i dem, men fasaner har andre måder at undgå fare på end at flyve. De kan trykke hvilket kan resultere i at de må opmundres til at lette eller de kan løbe (meget hurtigt!).

"Der må absolut være andre som der så ikke er plads til.... lejligheden er optaget kan man sige :-)" Hvilke arter optager de pladsen for?
Agerhønsene som er den eneste anden hønsefugl i DK der lever lidt på sammevis har klaret sig udemærket trods fasanen. Det er landbrugets skyld at der er så få agerhøns.

Jo vi kune godt sætte en masse agerhøns ud og nogle gør det da også, men der er ikke meget ide i det hvis ikke de har en jordisk chance for at overleve, ikke engang til jagtsæsonen går igang. Her handler det om biotopspleje. Brakmarker er ikke meget værd for Agerhønen uden pleje af dise marker. Der skal helst såes vildtager af forskellige slags eller brakken skal slåes nogle gange om året.





Tip moderator
Rasmus sebastian Nielsen
postet: 14. marts 2008 kl. 8:52  emne: Re: Faunaforurening 
MHH:

undskyld, men jeg må indrømme at jeg har svært ved at forholde mig til at et DOF-medlem, som generelt er imod udsætning af arter i den danske natur, kan udtale at strand- og havjagt og falkejagt er langt værre end at udsætte en invasiv art i den danske natur?!?!

Falkejagten er en hundrede procent økologisk jagtform, uden anskydninger, uden "affaldsprodukter" i naturen i form af patronhylstre m.m, hvordan kan det være værre.?
Og hvis grundlaget for jagt skal være alt vildtet har den bedst muligt chance, hvordan kan pramjagt så komme i så dårligt lys? Hvis man ikke har camoufleret sig så godt at man falder helt ind i omgivelserne, så slår fuglene ikke for lokkerne. Du kender vel selv til den ro og camouflage det kræver at komme tæt på fugle i naturen.
Må indrømme jeg ikke helt kan forstå denne udtalelse, kunne du uddybe den?

mvh
Rasmus
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.051 sek.
til toppen