Fuglen behøver ikke være leucistisk/partiel albinistisk, men snarere meget gammel. Typen med helt lys bug er ikke ukendt, se f.eks. vignet i Fugle I Felten, ligesom der i Forsman på side 181 er et foto af en lignende fugl. For nogle år siden var der diskussioner ang. en lignende fugl på Zoologisk Museum, der blev mistænkt for Østlig Rørhøg, men må være en sådan Rørhøg (samme fugl som denne?).
Selv har jeg set denne meget lyse type et antal gange. Rørhøge- og andre kærhøgehanner - varierer en del m.h.t. lyse/mørke tegninger, og denne udgør den absolut lyseste type. Om det har noget med alderen at gøre kunne man mistænke, men det er næppe bevist. Hvis det er en meget gammel han kan der teoretisk være tale om "rørhøgenes ronkedor" - med en venlig hilsen til joakim og tak for at lægge disse præperater ud på nettet.
Joakim Engel skriver mandag 31. juli 2006 kl. 22.39
Yeps - det er samme fugl :o)
Ville lige have den ud til et større forum. Er ikke selv bekendt med så lyse rørhøge - men de findes altså.
SEK har vist også kikket på den tidligere og kom til samme resultat - så kys til ham ;o)
Joakim Engel skriver mandag 31. juli 2006 kl. 22.43
Det skal lige nævnes at der i journalerne har været stor forvirring omkring kønnet på denne fugl, da dette ikke kunne erkendes på de indre organer, hvilket måske kunne tyde på en yngre fugl med umodne genitalier, eller måske en mutation med rod i både organer og fjerdragt???
Joakim Engel skriver mandag 31. juli 2006 kl. 22.44