Nu har billedet fået lidt mere skarphed, og det kunne det ganske rigtigt godt klare. Jeg er altid ekstra påpasselig med ikke at overskærpe billederne, for jeg vil gerne have, at helhedsindtrykket forbliver så naturligt som muligt – i dette tilfælde var det altså lidt i underkanten.
Blitz-effekten er fremkommet ved, at der var en sky, som skyggede for baggrunden mens der var stadig var sol på fuglen. Det er min favorit-vejrsituation til foto, for det giver ofte nogle ret dramatiske billeder.
Ja, et herligt og meget typisk billede af Blå Kærhøg. Tillykke med det Søren.
Jeg kunne nu bedre lide det, før det fik den sidste tand skarphed. Jeg synes sommetider, at fuglene kommer til at stå så skarpt, at de virker som collager eller påklistrede.
Tommy Jensen skriver onsdag 4. juni 2008 kl. 21.10
Ja, det må Blå Kærhøg godt have! Den er dg her smallere og mindre distinkt end hos (ung) Steppehøg. I sådanne tilfælde er hånden vigtig: bred og spurvehøgeagtig (jo da, 5 fingre, men hvem kan tælle det når fuglen kredser rundt i scopet!), ligesom fingerspidserne på artstypisk vis er "dyppet i blæk" - her har Steppehøg ungfugl og hun svagere afsatte grå spidser.
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.