Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:Fejl i visning af billede!Billede information:
Fugleart: Langhalet Tornskade - (Lanius schach) - Long-tailed Shrike
Fugleart (IOC): Langhalet Tornskade (Lanius schach) Long-tailed Shrike ssp. erythronotus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Skallingen, Danmark
Dato: 17. oktober 2007
Billede opsætning: Canon
Fotograf: Ole Krogh, Danmark
http://www.pbase.com/okbird
Del af temaet: Førstegangsfund for Danmark
Uploadet den: 18. oktober 2007
Hits: Billedet har været vist 6941 gange.
DK List Ranking: Set af 201 ud af totalt 1510 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Anni og Peter Nielsen skriver torsdag 18. oktober 2007 kl. 18.30
Tillykke med det smukke og detaljerige billede.Tommy Kaae skriver torsdag 18. oktober 2007 kl. 18.34
Mht. lyset, er det taget sidst på eftermiddagen?


Lars Smith skriver torsdag 18. oktober 2007 kl. 20.00
Det er et rigtig flot og skarpt skud du der har præsteret. Tak fordi vi andre må kigge med!


Ole Zoltan Göller skriver lørdag 20. oktober 2007 kl. 13.18
Ja... det er et smukt billede, utvivlsomt. Håbet du fik tilladelse til at vade rundt i krattene inde på grunden, men det har du vel helt styr på. Kender en gut der var lidt træt af at opleve dette scenarie i forhold til ornitologernes omdømme, men har man tilladelse er der jo ingen problemer.

Fortsæt det gode arbejde!

OZG


Ole Krogh skriver søndag 21. oktober 2007 kl. 14.16
Tak for venlige kommentarer.
Billedet er taget i det sidste sollys kl 1702.
Canon Mark III + 500/4 IS + 2 x extender
Iso 1600, 1/500 sek, bl 8, komp -1/3.
Uden stativ.

Bedste hilsner
Ole


John Faldborg skriver søndag 21. oktober 2007 kl. 20.05
Hej OZG, Kunne du ikke uddybe lidt, istedet for at komme med et indlæg, som blot sætter gætterier igang????


Ole Zoltan Göller skriver mandag 22. oktober 2007 kl. 20.07
Hej Faldborg og andre!
Jeg troede mit budskab fremgik rigeligt i ovenstående, om ikke andet så mellem linjerne. Jeg og mange andre er temmeligt irriterede over den måde, som flere fotografer tillader sig at opføre sig på. Der er flere aspekter i sagen:

At hundse rundt med fuglen (her endda en allerede veldokumenteret fugl) således, at den ikke kan ses af senere tilrejsende er fantastisk irriterende – er så irriterende, at det er blevet en normal angst hos mange twitchere, at man gerne skal være på pletten før fotograferne dukker op. Dette handler naturligvis om moral i forhold til andre mennesker, og er jo ikke ulovligt. I tilfældet med Langhalet Tornskade, blev fuglen af to fotografer, jaget så meget rundt, at den siden ikke blev genfundet.

Noget andet er at hundse med fuglen, så den ikke kan fouragere. Tornskader kræver ro til den slags. Dette gælder altså fuglens ve og vel. Selvom der er stor sandsynlighed for at sådanne fugle ikke overlever, er der ingen grund til at foregribe skæbnens gang.

Sidst, men ikke mindst, er ulovlig indtrængen foragteligt og noget man umiddelbart skulle tro, var den enkeltes sag at administrere. Desværre bliver vi alle ramt af folkedomstolen og når nogen opfører sig efter forgodtbefindende og blæser på færdselsreglerne, går det ud over os alle. Dette mærker man måske mere herude vestpå, hvor forholdet mellem ornitologer og andre naturbrugere er til evig debat, og noget der skal opretholdes med snilde.

OZG


Klaus Malling Olsen skriver mandag 22. oktober 2007 kl. 21.14
Vigtigt og meget relevant indlæg fra Ole Zoltan Göller, der antyder, at blot en enkelt eller to overivrige fuglefolk meget let kan ødelægge oplevelsen for andre, hvad enten det gælder uforsvarlig overtrædelse af den her i landet gældende lov, eller uetisk optræden overfor de fugle, vi alle gerne skulle have gode oplevelser med.


Stinne Aastrup skriver mandag 22. oktober 2007 kl. 23.59
Enig med dig OZG !!!
Jeg har selv oplevet at bl.a en spændende rovfugl blev jaget væk, da vi var nogle stykker som så på at den sad og slog mave og pudsede sig.

Det var (igen) et par fotografer som liiiige skulle tættere på. Fuglen fløj (selvfølgelig), fotograferne fik et godt foto i luften.....men vi andre sad med en rigtig træls følelse - for pokker da!!!

Og ja, det er rigtigt, jeg hører jævnligt ornitologer tale om at man skal være hurtige - inden fuglene jages væk af (nogle)fotografer. Eller at man ikke tør fortælle hvor f.eks. en ynglefugl holder til...fordi der så vil dukke fotografer op og forstyrre "privatlivets fred.
Når en fugle ER dokumenteret, så er der jo ikke grund til igen og igen at presse den....vel?!

Endelig vil jeg sige at jeg heldigvis også kender nogle gode fotografer som overholder de etiske regler, om man så må sige, og alligevel får taget ret gode foto af fugle.


Morten DD Hansen skriver tirsdag 23. oktober 2007 kl. 09.13
Altså, jeg giver ikke meget for de der generelle betragtninger om "fotograferne". Hvis der er nogle brådne kar, så sæt dem sguda i gabestok i stedet for at mistænkeliggøre majoriteten af feltfolket.

Hvis Ole Krogh har rendt rundt inde på privat grund for at tage det superbillede, kan han sgisme lige så godt få en røffel for det med det samme. Så behøver vi andre ikke bruge mere tid på at tænke vores.

Ugh.


Stinne Aastrup skriver tirsdag 23. oktober 2007 kl. 15.56
Enig, Morten DD. Der er mange fotografer, der opfører sig ordentligt, om man så må sige, som jeg også nævner ovenfor - netop derfor synd at andre skal ødelægge ”det hele” for dem.
Hvem ”nogle” er, har jeg ikke adresse på lige her, men hvis folk kender til ”nogens” forkerte opførsel, håber jeg de siger det direkte til dem. Jo flere gange en fotograf hører vi andres mishag, jo større må chancerne da være for at han/hun tænker over det….

Jeg har ikke set OK fotografere Tornskaden, så jeg ved ikke hvordan han opførte sig i denne sammenhæng – MEN nu var det her på tråden at snakken igen kom op, så jeg ville lige give mit bidrag.

Jeg håber, at flere og flere af os fremover omgående vil kommentere forkert opførsel. Det har jeg da heldigvis også hørt nogle gøre, og jeg gjorde det selv straks efter ovenstående rovfugleberetning (i stedet for at hænge de to fotografer ud i offentlig gabestok) men mange holder sig desværre tilbage.
Vi kan jo alle komme til at gøre noget forkert – men så må man da håbe, at vi lærer af vores fejl, især hvis vi bliver gjort opmærksom på dem….

De fotografer jeg så fra morgenstunden ved Tornskaden stod heldigvis alle pænt bag pigtråden og prøvede hver især at få et godt skud. Fint !
- Jeg nyder nemlig også meget at se foto af fugle her på Netfugl


søren poulsen skriver tirsdag 23. oktober 2007 kl. 17.03
Måske skulle man også snart til at gøre op med, at alle billeder der ender på Netfugl absolut skal være close-ups. Blev der holdt afstand i flere tilfælde, ville problemet være mindre og billederne mere mangfoldige i kompositionerne.


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 23. oktober 2007 kl. 19.40
Uden på nogen måde at være impliceret i ovennævnte episode vil jeg dog foreslå et par tiltag, der kunne reducere problemet i fremtiden.

1): Hvis en fotograf neglicerer at andre også ønsker at se fuglen, og ignorerer ønsker om forsigtig adfærd, bør andre, der er udstyret med fotoudstyr dokumentere episoden. Eventuel billeddokumentation kan passende sendes til den hjemmeside, der plejer at publicere fotos af fuglen, herunder Netfugl.

2) Hjemmesiden, f.eks.Netfugl, bør forbeholde sig retten til at nægte publicering af fotos af den givne fugl fra den givne fotograf.

Herved kunne man sikkert undgå episoder som den, der har været debatteret her, i fremtiden.


Per Smith skriver tirsdag 23. oktober 2007 kl. 20.35
Jeg kørte forbi Skallingen på vej hjem fra Rømø for at, se den lækre fugl endnu en gang. Ole og et par andre fotografer var til stede uden på nogen måde i mine øjne at genere fuglen. Ole tilbragte det meste af den tid jeg var der på en lille høj 15-20 meter fra de buske tornskaden frekventerede hyppigt. At fuglen fløj rundt virkede som en del af dens naturlige fourageren i et afgrænset område. Jeg så den ikke blive jaget af Ole eller andre fotografer.
I Fredags var jeg i Skagen (ja en del af de skøre kugler der ledte efter 3tået spætte og forgæves) - Perleuglen blev fundet ved middagstid , men jeg turde ikke forlade spætteskoven og kørte først til ellekrattet ved 1630 tiden. Da var den smukke lille ugle aktiv og blev ivrigt fotograferet af Ole med flere. Igen var min oplevelse i en halv times tid at, uglen ikke blev jaget/generet i dette tidsrum.

Jeg tror at fotograferne generelt set er meget bevidste om deres ageren og tager hensyn til såvel fugle som andre interesserede. Det sker måske at, der for ivrige - men det er vist også sket for nogle der ikke fotograferede.

Tråden her er måske god læsning for fotografer og os andre omkring adfærd i respekt for naturen og andre mennesker - der dog også omfatter fotografer :-)

Og nej jeg fotograferer ikke selv.

Forsigtig adfærd er ønskelig - men det gælder også omtale af andre mennesker - specielt baseret på andres udsagn.

bedste hilsener Per
ps. Har altså ikke opgivet den spætte med 6 tæer i Skagen - den er vist set igen et par gange ...


Nis Lundmark Jensen skriver tirsdag 23. oktober 2007 kl. 20.46
Glimragende indlæg fra Klaus og Per !

Fremadrettet kan vi bare gøre som Klaus foreslår, så kommer der prop i et eventuelt problem.

Og set i bakspejlet - ikke konkret kritik er noget farligt stads, som man skal vare sig med, omend det ikke skal forhindre nogle i at råbe vagt i gevær.

Og så vil jeg i øvrigt mene at den ged nu er barberet.

Bh
9s


Daniel Pettersson skriver lørdag 3. november 2007 kl. 20.13
Intressant diskussion.

Tänkte bara fylla i med att säga att vi har en liknande situation i Sverige, med fotografer som ofta jagar ovanliga fåglar. Här har skådarna oftast "makten" och säger ofta ifrån om någon ens försöker att närma sig en ovanlig fågel, så jag vet att svenska fotografer ofta blir irriterade över det.
Jag tycker att det råder brist på förståelse i båda led, att man ser den andra parten som ett hinder i stället för att samarbeta, rent generellt.

mvh
Daniel, fotograf som slutat fota rariteter sedan jag tröttnat på "the twitchers".Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.030 sek.
til toppen