Denne nu 4K Store Skrigeørn har holdt til i Skåne siden efteråret. Fuglen blev først set på Øland, siden Falsterbo. Senest blev den set 1. januar ved Falsterbo, for derefter at blive spottet gående til overnatning i lavningen tæt op af banen mellem Børringe og Havgårds sjöen om eftermiddagen den 4. januar. Mandag den 5. Januar var den at se i området fra morgenstunden af.
Dette individ kendes fra den anden Store Skrigeørn der pt huserer i området ved bl.a. at have meget lyst brystparti samt 2 tydelige lyse bånd på overvingedækfjerene. 3K fuglen har ikke tilsvarende lyst brystparti og kun et enkelt bånd på overvingedækkerne. Se evt. på http://www.skof.se/ billedgalleriet for yderligere dokumentation af såvel denne fugl som 3K fuglen.
Denne collage kan man lære meget af, da den på fornemste vis fremviser mange feltkendetegn.
Hats off to 9s - Spitzenklasse *****/*****
Søren Brinch skriver torsdag 8. januar 2009 kl. 11.44
Ja - god og pædagogisk opstilling af Nis.
På en tur i søndags til vores favoritområde Havgård/Börringe stod vi lige pludselig face to face med den fotograferede Store Skrigeørn på mindre end 50 meters afstand. Jeg fik dog i kampens hede først kameraet "afsikret" da fuglen var på vej væk. Men billederne kan ses på min facebookprofil, for dem der er connected.
Jeg vurderede selv fuglen til at være en 4K fugl. Det lyse på halen, der går op på ryggen i et lyst felt er vel en diagnostisk subad karakter.
Fuglen bevæger sig meget i det nordligste grænseområde melem de 2 søer.
Hvid overgump og rygplet er en karakter, man kan se på alle de sjældnere øene, og den ser ikke ud til at være relateret til alder. Hvid rygplet forekommer hos alle de sjældne aquila-ørne, hvorfor focus bør rettes andetsteds hen. Det er tegningen på vingerne, der afgør sagen.
Søren Brinch skriver torsdag 8. januar 2009 kl. 12.30
Tak -der var jeg galt på den. Det er naturligvis vingetegningerne dr afgør sagen ;-)
Når vi ser på overvingetegningerne alene, er det vel næppe et typisk 4K eksemplar det her. Så tydelige bånd på overvingedækfjer er jo, isoleret set, nærmest noget der indikerer 2K fugl. At denne fugl derfor har mere tydeligt dobbelt bånd af hvide spidser på overvingedækfjer end 3K fuglen må vel betegnes som atypisk, omend der nok er relativt stor individuel variation.
Bestemmelse til netop 4K beror derfor på bl.a. det lyse brystparti og den brede arm, skabt via fældede svingfjer. 3K fuglen har kortere armsvingfjer (juvenile?) der giver et knap så bredvinget indtryk.
Bh
9s
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.