I den øverste række er der fem præstekraver: længst til venstre ses en Mongolsk i odr. med siden til, nr. 2 fra venstre er en Mogolsk med ryggen til, nr. 3 og nr. 4 fra venstre er Ørkenpræstekraver i vidr. og nr. 5 fra venstre er en Mongolsk i vidr.
I den nederste række (i det uskarpe af billedet) er der ligeledes fem præstekraver: længst til venstre en Ørkenpræst i vidr., nr. 2 og 3 fra venstre er Mongoler, der står med ryggen til (nr. 3 ses kun delvist nedenfor en Krumnæbbet Ryle), nr. 4 fra venstre, vil jeg mene, er en Ørkenpræst i vidr. og nr. 5 fra venstre er en Mongol i odr.
De to arter ligner hinanden ret meget, men gode kendetegn for Ørken i forhold til Mongolsk, er at Ørken har længere og lysere ben, længere næb, lysere tøjle og øredækkere, lysere grundfarve på oversiden, brudt brystbånd og en mere langstrakt/mindre kompakt form. Desuden havde Ørkenpræstekraverne, som jeg så, generelt mere lysrandede små og mellemste dækfjer.
Begge arter optræder i flere racer - jeg er desværre ikke klar over, hvilke racer af de to arter, der forekommer i Queensland. Hvis nogen kan kaste lys herover, ville det være dejligt.
Derudover ses på billedet seks Krumnæbbede og tre Rødhalsede Ryler samt to Far Eastern Curlews.
I Australien overvintrer Mongolsk Præstekrave af den østlige gruppe, mongolus/stegmanni. De to former ligner meget hinanden, og kan i vinterdragt næppe kendes fra hinanden.
Ørkenpræstekrave er af den østlige form leschnaultii - der jizzmæssigt udgør en "mellemform" mellem de vestlige columbinus (den mindste og mest kortnæbbede form) og den i Centralasien ynglende crassirostris, der er den største form med det længste næb.
Sven Bødker skriver onsdag 12. august 2009 kl. 19.19
racenavnet crassirostris kommer af crassus: tyk, grov, fed og rostrum: næb, snude, tryne, så da Servertsov i 1873 navngav racen ramte han meget plet.
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.