Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sildemåge - (Larus fuscus) - Lesser Black-backed Gull
Fugleart (IOC): Sildemåge (Larus fuscus) Lesser Black-backed Gull ssp. heuglini - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: heuglini and fuscus
Lokalitet: Ashdod, Israel
Dato: 16. marts 2010
Billede info: Sibirisk Måge (heuglini) - et stort exemplar (han) med næsten svartbageagtig hovedprofil. Til venstre en mindre, mere fuscus-agtig fugl, og i midten en typisk sortrygget og meget langvinget fuscus = Baltisk Sildemåge.
Tak til Amir Ben Dov og Yoav Perlman for fremvisning af måger på lokaliteten, der bød på enestående muligheder for sammmenlignende studier.

Heuglini - a big male with almost Greater Black-backed Gull jizz together with a smaller, jizzwise more fuscus-like bird - and a genuine black-backed and very long-winged fuscus. Many thanks to Amir Ben Dov and Yoav Perlman for intrudicing me to this unique site with unsurpassed opportunities for comparative studies of the two taxa, and many more.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 17. april 2010
Hits: Billedet har været vist 2369 gange.
DK List Ranking: Set af 1103 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

Mark Andrew Hammond skriver lørdag 17. april 2010 kl. 08.51
Hej Klaus,

Sikke et super pædagogisk billede! Når man ser fuscus mod heuglini på denne måde undrer det mig lidt at de ikke er adskilt artsmæssigt. Hvordan er status for denne diskussion?

/Mark


Klaus Malling Olsen skriver søndag 18. april 2010 kl. 14.59
Desværre lader det til at "status for denne diskussion" p.t. er, at fuscus, heuglini og de vestlige former graellsii/intermedius regnes som én og samme art, inklusive barabensis, hvor hovedudbredelse ligger på stepperne i Centralasien, og som i mine øjne nærmere er i slægt med Kaspisk måge eller Armensk Måge. Der har været DNA inde over - for at holde diskussionen i øjenhøjde.
Fuscus og heuglini er begge langtrækkere, der overvintrer i troperne - fra Ø Afrika (fuscus) og i Det Indiske Ocean (især mellem Ø Afrika, Arabien og V Indien). Vinter- og ynglekvarterer ligger vel adskilt fra vestlige Sildemågers. En rimelig opdeling, der også tager fuscus´store bestandsnedgang med ind i overvejelserne, ville være, at give fuscus artsstatus, og ligeså med heuglini. Jeg er ret sikker på at "yderligere forskning" vil underbygge de forskelle, der ville føre til en rimelig artsopdeling. Den nuværende situation virker for vag. Men det er rent personlige vurderinger




Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.060 sek.
til toppen