1K Middelhavssølvmåge. Bemærk slank form,mellembrunt helhedsindtryk, lang vinge bag halespidsen samt tertiærernes mønster: mørke med smalle lyse rande begrænset til yderdelen. I flugten sås næsten sildemågeagtigt mørke vinger, incl. undervinger, samt bredt sort halebånd mod hvid halerod. Fuglen har skiftet enkelte rygfjer, hvor Sølv- og Sildemåge fortsat ville være i ren juvenil dragt ult. juli.
Henrik Kisbye skriver torsdag 29. juli 2010 kl. 19.37
Hej Klaus
Fint med billede af Middelhavssølvmågen fra Damhulsøen. Der ligger jo nogle dejlige feltbestemmelsesmæssige udfordinger her. Har selv fotograferet (det jeg troede var) Middelhavssølvmågen d. 23/7. Var lidt i tvivl på stedet, da jeg ikke syntes næbbet var så kraftigt som jeg ville forvente (og lige har set på Lesbos), men da jeg så LAK´s billede af samme individ, uploaded på Fugle og Natur som Middelhavssølvmåge, (http://www.fugleognatur.dk/gallery.asp?mode=ShowLarge&ID=99782), tænkte jeg, at jeg nok bare havde lidt at lære. LAK´s (og min) fugl er har slankere næb med mindre gony, mindre slidte rygfjer, mindre tydelig mørk skygning på ørerne, samt et meget genkendeligt mørkt hak i den ene hvide kant på en af tertialerne. Dejligt at se at Middelhavsmågen trods alt har det næb jeg ville forvente. Til gengæld ligner dine Kaspiske den fugl jeg fotograferede. Jeg indsendte et billede til Netfugl samme dag det blev taget, men det har endnu ikke fundet vej til galleriet (hvis det når så langt, skal det nok være som Kaspisk istedet for Middelhavs....)
En lille korrektion: Middelhavssølvmågen er fotograferet i Utterslev Mose. Næbbet er i øvrigt fuldt muligt for Middelhavssølvmåge: de største næb jeg har set hos arten er fra de undertiden brutalt store fugle fra vestlige Middelhav, mens fugle fra det østlige Middelhav til Sortehavet ser ud til generelt at have lidt slankere næb. Til Utterslev-fuglen kan tilføjes, at underv ingedækfjerene var mørkere end hos Kaspisk måge, og tydeligt afstikkende imod den lysere bug. Overvingen er i øvrigt ganske mørk, ala Sildemåge og halens endebånd kulsort imod hvid, svagt plettet halebasis.
LAK har vist haft stort held med at fodre disse sydlige måger; fuglen her så næsten ud til at afvente brødet, han smed ud, og var i øvrigt den eneste store måger, der kom så nær.
Henrik Kisbye skriver fredag 30. juli 2010 kl. 07.20
Hej Klaus
Sorry - Utterslev Mose..... Måske skabte jeg lidt forvirring. DIN Middelhavssølvmåge har et næb som jeg ville forvente. Den måge jeg fotograferede og henviser til, har IKKE så kraftigt næb. Jeg har hørt tale om, at Middelhavssølvmågen pendler mellem mosen og Damhulsøen og min pointe er bare, at der nok enten er 2 Middelhavs-, da det ikke er samme individ, eller også er min måge en Kaspisk, da den minder mere om DINE Kaspiske fra Damhussøen.