Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:



Fejl i visning af billede!



Billede information:
Fugleart: Stor Stormsvale - (Oceanodroma leucorhoa) - Leach's Storm Petrel
Fugleart (IOC): Stor Stormsvale (Oceanodroma leucorhoa) Leach's Storm Petrel - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Vejers Strand, Danmark
Dato: 21. september 2004
Billede opsætning: Canon EOS-10D + Canon EF 4.5-5.6 100-400mm USM L IS
Fotograf: Per Poulsen, Danmark
http://pposblog.blogspot.com/
Uploadet den: 22. september 2004
Hits: Billedet har været vist 4185 gange.
DK List Ranking: Set af 485 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

David Erterius skriver fredag 24. september 2004 kl. 11.41
Smal, obruten hästskoformad vit övergump och tvärt avskuren stjärt som fågeln på bilden uppvisar är ju karaktärer för Madeirastormsvale! Säkerligen bara vinkeln som luras men finns det fler bilder på samma individ egentligen?


Rasmus Strack skriver fredag 24. september 2004 kl. 17.03
Jeg syntes der er flere ting der taler imod Maderiastomsvale. Jeg har ikke selv erfaring med arten, men dog men rimeligt mange store storm på det sidste.

Fuglen her virker meget lang og spidsvinget, det er min oplevelse at dette passer fint på Stor storm og mindre godt på Madeirastorm, der ifølge litteraturen skulle virke mere kort og rundvinget.
Det er en smugle svært at se på dette foto men, det grålige felt på dækfjerene ser ud til at gå helt ud til knoen, igen noget der taler for Stor - og imod Maderiastormsvale.
Endvidere omtaler David " Smal, obruten hästskoformad vit övergump och tvärt avskuren stjärt" jeg syntes godt man kan ane en deling af overgumpen, og bredden på samme er inden for det Stor stormsvale har. At halen så virker lige afskåret skyldes nok vinklen fuglen er fotograferet i.

Mvh
Rasmus Strack


Ole Zoltan Göller skriver fredag 24. september 2004 kl. 21.43
Jeg har selv set en del Madeiraer og syntes at arten kan ligne Stor ret meget.

På den pågældende fugl virker vingepanelet på oversiden en anelse for lyst, og ikke mindst meget fint aftegnet hele vejen rundt som var det klippet ud og limet på. I gråvejr virker Madeiraen næsten ensfarvet på oversiden (har dog tæt på set en enkelt fugl med meget kraftigt tegnet panel hele vejen ud a la Lille Stormsvales vingeunderside!). Som RS pointerer virker panelet også kortere og mere diffust på Madeira og altså ikke så langt og ensartet som tilfældet er.

Jeg må dog medgive DE at gumpen virker temmelig smal, selv for en spids vinkel, og kløften synes noget udlignet. Jeg syntes nu heller ikke at fuglen virker specielt lang.

Den ser ganske rigtigt temmelig spidsvinget ud, hvilket taler imod Madeira, som faktisk har en tydelig fyldig hånd. En karakter der (samen med en tilsyneladende bred vingebasis) giver den et underligt kortvinget indtryk, og selvom vinklen snyder, vil jeg tro at det ville kunne ses tydeligere på billedet.

Man kan nu undres over, at et billede taget lige bagfra ikke viser tydeligere sort streg gennem gumpen – den karakter plejer at være synlig på Stor, endda ofte set fra siden. Det ser kun ud til at der er en svag antydning af noget mørkt øverst på gumpen, og selv det er svært at afgøre.

Ikke underligt at der blev studset over billedet.

MVH.
Ole Zoltan Göller


Rasmus Strack skriver fredag 24. september 2004 kl. 22.51
Hej Ole.

Du skriver på et tidspunkt
" Jeg syntes nu heller ikke at fuglen virker specielt lang." Hvad mener du med lang? Er det kroppen, vingerne eller overgumpen du mener?
Jeg har den seneste uge set 250+ Store stormsvaler og mener at jeg har set en stor del af variationen inden for disse. Overgumpen varierre fra næsten ingen (kun med få hvide fjer på hver side af gumpen), til en bred hvid overgump, der næsten kunne sidde på en Lille stormsvale. Disse har dog tilsyneladende en smal deling, eller som et minimum en mørk tegning der går ned fra toppen af overgumpen.
Den 21/9 så vi i Sabine-bunkeren (Blåvand) en stormsvale der havde minimalt hvidt i overgumpen (kunne ikke ses før fuglen var på under 50 meter) og kun reduceret gråligt felt i overvingen, denne fugl kunne godt være gået som en Mørkrygget stormsvale (Swinhoe´s storm-retrel), hvis den havde passeret 50 meter længere væk!!

Mvh RS


Ole Zoltan Göller skriver fredag 24. september 2004 kl. 23.30
Med "lang" henviser blot til hvad du selv skriver ovenfor.

"Fuglen her virker meget lang og spidsvinget", så det må du selv svare på (haha).

Med lang mener jeg kropslængde hvor Stor jo er længere bagtil, hvilket jeg ikke mener man her kan fornemme.

Jeg er i øvrigt enig i det du skriver, mht. til variation i overgump. Det lyder som om jeg har trådt dig over tæerne.


David Erterius skriver lørdag 25. september 2004 kl. 01.16
Kul med lite debatt om detta foto!

Jag har själv aldrig sett Madeirastormsvale "live" utan endast tittat på foton i litteraturen och på webben. Jag håller med om att aktuell fågel "jizzwise" inte skiljer sig nämnvärt från en Stor Stormsvale samt att täckarfält som når vingknogen talar emot Madeirastormsvale.

Men! Liksom hos många andra havsfågelarter verkar fältbestämning av Madeirastormsvale vara mer komplicerad än vad som framgår av litteraturen då generellt ganska lite är känt om individuella och geografiska variationer. Viss variation i utseendet mellan olika populationer av arten förekommer uppenbarligen vilket komplicerar fältbestämningen.

Hur som helst går det såklart utifrån denna enda bild inte att säkert säga att det är en Madeirastormsvale. Om det finns fler bilder på samma fågel i andra vinklar vore det intressant att få ta del av dessa!

/ Mvh
David Erterius


Rasmus Strack skriver lørdag 25. september 2004 kl. 10.25

Hej Ole.

Det kan godt være at det lyder sådan, men det var ikke meningen.
Jeg syntes det er fedt med feltbestemmelses debat, som flere af os kan blive klogere på.

Med håbet om flere sådanne.

Rasmus Strack


Klaus Malling Olsen skriver mandag 27. september 2004 kl. 09.46
At sikkert bestemme fuglen ud fra et enkelt billede kan være svært - men før man kan tale om et seriøst bud på en Madeirastormsvale herhjemme, bør der ses mere, og flere fotos bør ledsage "suspekten".
At man ikke ser halekløften kan sagtens skyldes vinklen, billedet er taget i. For en del år siden gennemgik jeg en del skind af stormsvaler (i forbindelse med den finske madeira), og fandt, at adulte om efteråret fælder halen, hvorved kløften kan "forsvinde" (når yderste halefjer er i vækst).
En del Madeirastormsvaler har sorte "skæl" bagerst i den hvide overgump, der er bredere and hos Stor (med den variation, Rasmus er inde på). Disse sorte "skæl" - dannet af smalle, sorte spidser på de bageste overgumpsfjer. Dette har jeg ikke set på over 100 skind af Stor


Per Poulsen skriver mandag 27. september 2004 kl. 10.05
Billedet med forbudsskiltet er samme fugl
http://www.pbase.com/vandrefalk/stor_stormsvale



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen