Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Blå Kærhøg x Steppehøg - (Circus cyaneus x Circus macrourus) - Hen Harrier x Pallid Harrier
Titel / info: 1K
Lokalitet: Falsterbo, Sverige
Dato: 17. september 2011
Billede info: Vi var lidt i tvivl om denne her kærhøg, da den både viste fine tegn på blå kærhøg men også havde tegn af steppehøg.

Kommentarer velkommen.
Fotograf: Mikkel Holck, Danmark
Del af temaet: Hybrider
Uploadet den: 29. september 2011
Hits: Billedet har været vist 3100 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver fredag 11. maj 2012 kl. 20.59
Hej Mikkel

Overså dette foto, som unægteligt ligner en hybrid mellem Steppehøg og Blå Kærhøg. Den har noget af Blå Kærhøgs kompakte jizz og ret lang 5. finger, lyse bånd gennem armsvingfjerene samt ikke rent farvet krop; man ser lidt striber over brystet, hvilket ikke passer på en Steppehøg med så kraftige hovedtegninger. For hovedtegninger er Steppehøgens, ligesom oversidens ret tydelige ovaler over armen passer på Steppe- (og Hede-), men ikke på en typisk Blå Kærhøg.
Nu fik ikke checket om der er flere fotos fra samme dag under hybrid, men fuglen bør betegnes som en hybrid; ud af et større antal ved skagen har endnu ingen mistænkte hybrider vist blevet set, hvilket kan antyde, at overlevelsen hos disse har været mindre end hos artsrene fugle. Under alle omstændigheder tror jeg at "hybrid-problemet" ikke bør overbetones. Den har nok har været mest aktuel efter et år - 2011 - hvor bestanden af ynglende Blå Kærhøge må have været lille, hvis man skal tage efter det ringe antal trækkende de senere år - og ret mange Steppehøge nåede nord for deres sædvanlige udbredelsesområde, befordret af megen varme og syd- til østlige vinde i Sydskandinavien i ult. april-pri. maj 2011.
Der har været usædvanligt mange Steppehøge på optrækket, og det kan være tilbagetræk fra ungfugleinvasionen i efteråret. Forhåbentligt er arten ved at bide sig fast som ynglefugl i områder tæt på os - det er sådan en FED fugl:)


René Rantzau skriver torsdag 4. oktober 2012 kl. 09.05

Med KMO´s kommentar bør dette foto nok flyttes...ikKlaus Malling Olsen skriver torsdag 4. oktober 2012 kl. 10.21
Med så klare blandkarakterer i et efterår, hvor flere hybrider dukkede op er sagen klar: hybrid blå Kærhøg x Steppehøg 1K.


René Rantzau skriver torsdag 10. januar 2013 kl. 15.22

"ska" denne kærhøg ikke flyttes....?Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.040 sek.
til toppen