Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sort Glente - (Milvus migrans) - Black Kite
Fugleart (IOC): Sort Glente (Milvus migrans) Black Kite - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Gedser, Danmark
Dato: 14. september 2013
Billede info:
Oprindeligt indsendt som Dværgørn, men på baggrund af nedenstående kommentarer (og at den ikke er indsendt til SU) er den ændret til Sort Glente og "tvivl om bestemmelsen".

mvh
Admin
Fotograf: Klaus K. Nielsen, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 18. september 2013
Hits: Billedet har været vist 5212 gange.
DK List Ranking: Set af 804 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

Sebastian Klein skriver onsdag 18. september 2013 kl. 15.25
Proportionerne minder umiddelbart ret meget om Sort Glente.
Kan der mon være tale om en forveksling?

mvh Sebastian


Mathias Hauberg Glavind skriver onsdag 18. september 2013 kl. 15.56
For mig at se ligner silhuetten også meget sort glente. Dog virker der til at være antydning af lyst felt på overvingen på billedet øverst til højre som kunne pege på dværgørn. Det er blot tanker, jeg skal bestemt ikke gøre mig til dommer. jeg så (desværre) ikke fuglen, kun billederne :-)


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 18. september 2013 kl. 17.01
For at man kan sammenligne denne fugl med Falsterbos Dværgørn har jeg netop uploadet et silhuetfoto af Falsterbofuglen, så man kan se forskelle og ligheder. Sammenlign f.eks. fældningsstadie og hakker i vingen mellem de to fugle.


Erhardt Ecklon skriver onsdag 18. september 2013 kl. 17.07
Der er set Dværgørn ved Hyllekrogen d. 12/13 september og så vidt jeg ved er der ingen fotos.
Fotos her er fra Gedser d. 14. september.
Bare for en ordens skyld.


Troels Leuenhagen Petersen skriver onsdag 18. september 2013 kl. 17.12
Nu havde Sebastian jo held med sin ørnetvivl sidste gang ("Bornholmerørnen"), så man skal være på vagt nu. Jeg oplever dog Dværgørne-silhuetter på hovedparten af KKN's fotos i collagen, især nederste til venstre. Den kraftigere, kortere hale synes jeg også er udtalt.
Men, ligesom Mathias, jeg skal ikke gøre mig til dommer. Det er bare mine umiddelbare indtryk koblet med erfaring med utallige Dværgørne og Sorte Glenter på træksteder i Sydspanien.

Mvh Troels


Peter Sunesen skriver onsdag 18. september 2013 kl. 17.34
For mig ingen (eller i hvert kun lille) tvivl om Dværgørn. Hånden er for kort, ligeså halen. Hoved/hals ligner også mere Dværgørn. Desuden syntes jeg den ligner Falsterbofuglen rigtig godt mht. fældningsmønster.


Sebastian Klein skriver onsdag 18. september 2013 kl. 17.53
Billederne er jo ikke optimale, men jeg synes nu vingerne ser lange og slanke ud. Hovedet synes også langt og slankt. Begge dele synes jeg passer bedst på Sort Glente.
På Klaus Malling Olsens foto af Dværgørnen fra Falsterbo (http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=55991) aner jeg en skade på den næstyderste håndsvingfjer i venstre vinge (fjeren er vist knækket).
På fuglen på Klaus Nielsens fotos synes den næstyderste svingfjer at være intakt.
Måske ville det hjælpe med nogle flere fotos af fuglen?

Mvh Sebastian


Peter Sunesen skriver onsdag 18. september 2013 kl. 18.18
Opdagede lige nu det med den skadede fjer på v. vinge. Man ser rigtig nok ikke denne fjer på Klaus Nielsen's fotos, og det burde man jo på det store, nederst tv.

Desuden har jeg fundet nogle billeder af Sort Glente i fældning, som faktisk ligner rigtig godt.
Med andre ord svinger jeg nu hastigt mod Sebastians bud på Sort Glente.
Tror at det narrede mig at halen på Dværgørn ofte ser lige afskåret ud, men selvom halen ikke hér ses så spredt som på billedet Klaus har taget, burde den alligevel nok være lidt mere afrundet.

Det kunne være at jeg burde bære en badge med salig Jens Otto Krags vel meste huskede udtalelse:-)



Nis Lundmark Jensen skriver onsdag 18. september 2013 kl. 18.36
Jeg ser flere forskelle i dragtdetaljer mellem ovenstående og det af KMO uploadede af Dværgørnen ved Falsterbo. Yderste hsf på v hånd er kortere, hakker og fældningsgrænser i både h og v arm er ikke ens, halefældning er ikke ens. Det må således være klart at der er tale om forskellige fugle...

Jeg ser ikke noget der taler imod Sort Glente på ovenstående collage. Jeg fornemmer i modsætning til Troels ikke at halen er mere lig Dværgørn end Sort Glente. De lyse ovaler på overvingen passer fint til Sort Glente.. Og, som påpeget af SeK, synes jeg også jizz er mere Sort end Dværg...

Bh
9s


Lars Grøn skriver onsdag 18. september 2013 kl. 18.48
Billedet nederst til højre viser for mig Sort Glentes karakteristiske meget dybe vingeslag, sammenholdt med den lange hale, leder jeg ikke tankerne hen på Dværgørn. (Hurtige, spændstige vingeslag, hale kortere og meget vifteformet. Billedet øverst til højre viser for mig at se en 2k´s Sort Glentes skællede overvinge.

Bedste hilsener

Lars Grøn


Lars Tom-Petersen skriver onsdag 18. september 2013 kl. 20.02
Måske ville lidt yderligere information om observationen og bestemmelsen i felten fra observatør(er) også hjælpe lidt.
Så vidt jeg kan se, er fuglen ikke indtastet i DOF-basen fra d. 14.9., så jeg kan ikke finde noget om observationen mht. tidspunkt, obs-forhold, detaljer m.m.
Og af alm. nysgerrighed ville det desuden være interessant at få noget mere at vide om, hvor fuglen (ifald det er dværgen) trak hen bagefter. Jeg opholdt mig i de dage på Ærø sammen med JARL og ROB, hvor vi bl.a. snakkede en del om muligheden for at den kunne komme der forbi, efter at jeg af EEE, fik at vide, at den fløj vestover fra Hyllekrog, da han så den d. 12.
Bedste hilsner Lars


Klaus K. Nielsen skriver onsdag 18. september 2013 kl. 22.33
Tak for mange gode kommentarer. Hermed lidt detaljer om observationen, som ikke kom med i første omgang. Og dem er der vist mere brug for, end jeg troede.
Fuglen kom bogstavelig talt ud af tågen (kl. 11.15). Derfor har det ikke været muligt at vride farvetegninger ud af billederne. Da jeg opdagede den igen 45 min. senere, var den skråt ud for mig og ved at passere mig i ret stor højde sammen med sort og rød glente og to rørhøge. Her var lyset blevet bedre. Den fløj aktivt med hurtige, kraftfulde og dybe vingeslag, kredsede to gange og fortsatte hurtigt væk fra mig mod syd (skilte sig fra glenterne, som fløj mod SØ). Den blev ikke set siden.
Her nåede jeg at se følgende i teleskopet: På oversiden sås tydeligt lyst felt på armen, som gik helt ind på kroppen/skuldrene – mere udbredt og lysere end på sort glente - og et tydeligt, smalt lyst U på overgumpen. På undervingen anedes svag lys kile i hånden, da den kredsede (men svær at se). På halen sås, ligeledes kun da den kredsede, et smalt, mørkt terminalt bånd med diffus overgang til grå hale. Jeg kunne ikke se positionslys.
Mht. proportioner, så opfattede jeg halen kortere end på sort glente, hvilket jeg også synes fremgår af billederne. Og jeg er ikke enig nogens vurdering af hovedproportioner – jeg opfattede hovedet som kort og bredt.
Mht. sammenligning med Falsterbo-fuglens fældning, så er jeg enig i at noget synes at passe, mens andet ikke gør. Efter nærmere granskning af billedet i nederste højre hjørne (og forstørrelse af originalbilledet) kunne det måske se ud som om, at den tredje (men ikke anden) yderste fjer mangler en smule af spidsen? Tja...
Der er ikke flere brugbare fotos at bidrage med.

Vh Klaus


Greg McIvor skriver torsdag 19. september 2013 kl. 09.01
I saw the Booted Eagle on both observation days in Falsterbo and see nothing in these images that points away from Black Kite. The moult sequences in the primaries and secondaries do not agree to my eye with the Falsterbo bird so it must be a different individual.

The upperwing contrast on Booted Eagle is very marked and, if it were a Booted, this character would I believe would show more clearly e.g. in the top-right image (which looks to me like standard Black Kite shading).

On the underwing, the white half-moon at the base of the outer primaries - best visible in the right wing on the bottom-left image - is suggestive of 2 c y Black Kite.

The long and slim-winged jizz, with proportionately longer hand, also fits best with Black Kite to my eye.

Regards
Greg McIvor
Sweden


Lars Michael Løvstrøm Nielsen skriver lørdag 28. september 2013 kl. 12.03
Bør denne fugl efter ovenstående diskussion og kommentarer stå under Dværgørn?



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.029 sek.
til toppen